Mijn mooiste

Dit is Sissi, voluit Sissi Elisabeth van Flynn-I-Noor. Zij was mijn eerste Tervuerense en ik zal haar nooit vergeten. Zo mooi, zo trouw en zo lief.

Wie het leuk vind kan hier onze verhalen van onze honden volgen.

vrijdag 8 november 2013

Barf dus.

Waarom zijn wij over gestapt op barf?

Zoals jullie hebben kunnen lezen, zijn Rebel en Sissi beide overleden aan maagkanker.

Uit onderzoek van Dr. Mandigers is gebleken, dat de maag van de groenendaelers en de tervuerese herders, uiterst gevoelig is voor granen.
De granen zorgen er in de maag voor dat er veel te veel maagzuur wordt aangemaakt waardoor er allerlei ontstekingen ontstaan wat bijvoorbeeld maagkanker als gevolg kan hebben.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat in het gewone hondenvoer, ongeveer 70% granen verwerkt zit.

In de reclames, van bekende merken, laten ze ook zien hoe trots ze zijn dat er granen in zitten.
Dat de hondenmaag dit eigenlijk helemaal niet kan verteren, wordt niet verteld.

Nu zal je denken, graan is toch goed?

Nou, zelfs voor de mens is het niet goed. De ouderwetse granen (grassen) waren veel beter voor de mens, maar daar konden de boeren en ondernemers niet genoeg op verdienen. Te weinig opbrengst, dus te weinig "opbrengst" (pingping ).

Maar aan de moderne granen is genoeg te verdienen, dus die zijn "goed" voor ons.

In hondenvoer zit dit dus ook, plus nog ongeveer 4 tot 8% ruwe as. Kijk maar eens op de verpakking van het hondenvoer van je hond.

Wat is "ruwe as"?.
Ruwe as is niets anders dan de as van verbrande dieren. Al de koeien, varkens, kippen, noem maar op die dood gaan, worden afgevoerd en verbrand. Deze as wordt verwerkt door de diervoeders.

Kortom, het maakt niet uit wat het is, als we er maar geld aan kunnen verdienen.

Uit meerdere onderzoeken is ook gebleken, dat in hondenbrokken meestal minder dan 10% vlees zit verwerkt. Dus als je denkt dat je je hond vlees geeft, vergeet dat dan maar. Je hond krijgt wel een vol gevoel van de brokken, dit komt met name doordat er bietenpulp door het voer gaat. Weer iets wat ze niet kunnen verteren, maar waar ze wel weer lekker aan kunnen verdienen.

Dit wordt ook aan koeien voor geschoteld. Die krijgen er ook zo'n lekker voldaan gevoel van, maar voeding zit er niet in. Net als met mais. Dit kan een koe ook niet verteren, maar ze krijgen er wel een vol gevoel van.
Deze mais zit ook in sommige hondenvoeders. Wederom een product dat niet geschikt is voor de hond, wel voor de zakenmans portemonnee.

Als we dus gaan kijken, wat er allemaal in het voer van de hond zit. Zien we dus dat er een hoop in zit wat niet goed is voor de hond.

We zijn er zo langzamerhand vanuit gegaan dat de heren van de voedingsindustrie, of het nu voor de dieren is of voor de mensen, het beste met ons voor hebben.
Het is echter zo, dat ze het het beste met zichzelf voor hebben. Als ze er te weinig aan verdienen, gaan ze alternatieven zoeken, zodat ze er wel genoeg aan verdienen.

Ik heb het niet gemunt op de producenten van levensmiddelen of wat dan ook, maar ik heb het wel goed voor met mijn dieren. Hun wil ik een goede voeding geven en een gezond leven.
Dus als we daar dan een vracht vlees voor moeten kopen om ze gezond te laten leven, dan is dat maar zo.

Onze Shadow, was dof, maar glimt nu weer en is weer mooi zwart geworden. Haar tanden waren helemaal bruin geworden van de brokken en zijn nu weer zo goed als wit.

Bij Levi is het niet anders. Hij heeft een bek met tanden, daar is elke tandarts jaloers op. Zijn tandvlees en zijn tong zijn knal rood en zijn vacht is voller en zwarter dan begin dit jaar.

Bij Nina zijn haar haren veel zwarter terug gekomen, na het verharen. En haar tanden zijn ook veel witter en haar tandvlees veel rooier.

En dan is er nog Falco.

Falco?

Ja, Falco. Over Falco vertel ik de volgende keer.

1 opmerking:

  1. Beste Erik en Conny,
    Ik heb de blog van het begin tot het eind gelezen en ervan genoten!
    Ik heb me aangemeld voor "Follow by email".
    Geluk daar in Drenthe met elkaar!
    Groeten van Gonny

    BeantwoordenVerwijderen