Mijn mooiste

Dit is Sissi, voluit Sissi Elisabeth van Flynn-I-Noor. Zij was mijn eerste Tervuerense en ik zal haar nooit vergeten. Zo mooi, zo trouw en zo lief.

Wie het leuk vind kan hier onze verhalen van onze honden volgen.

donderdag 12 december 2013

Aanpassen.

We hebben deze week op het weiland even eikels geraapt voor de wollies.

De honden zijn natuurlijk gelijk meegegaan het weiland op.
Even lekker rennen en uitwaaien.

De jongens waren gelijk aan het einde van het weiland en hebben denk ik wel keer of 4 het weiland rond gerent en bleven toen midden op het weiland staan om te donderen met elkaar.

De meiden gaan ook wel mee, behalve Nina. Die blijft het liefste bij de achterdeur staan wachten, totdat we weer terug zijn.

Ik denk dat ze een keer teveel op d'r kop heeft gekregen van Shenna.

We zijn nog steeds een beetje aan het dubben, wat we hier nou mee aan moeten. Sinds Shenna er is is de roedel minder stabiel en Shenna wil zich eigenlijk niet aanpassen.
Ze heeft al een keer tussen alle andere honden in gelegen en kreeg ook van iedereen een knauw te verwerken. Maar nog wil ze zich niet overgeven aan de rest. De enige waar ze respect voor heeft is Levi.
Het gaat de laatste tijd eigenlijk wel een stuk beter, maar af en toe, kan ze zomaar uitvallen naar Nina of Shadow. En dan is het ook echt fanatiek, soms tot bloedens toe. Je zou toch denken dat ze zich dan een keer zou bedenken, voordat ze weer uitvalt, maar daar is eigenlijk niets van te merken.
Als de twee oudjes tegenover elkaar liggen is het eerst grommen. Dan gaan ze kijken wie het hardste kan grommen en dan gaat het naar kort hard gesnauw.

We hoeven maar even met de vingers te knippen en ze zijn gelijk weer stil, maar het zou toch wel een stuk prettiger zijn als ze gewoon "normaal" met elkaar om zouden gaan.

Je merkt ook dat het af en toe overslaat naar de andere. Levi is de laatste tijd veel fanatieker tegen Falco dan eerst. Het kan natuurlijk ook komen omdat hij ouder wordt, maar ik denk toch dat het door Shenna komt.

Verder gaan ze geweldig met elkaar om. Levi wordt al steeds meer een roedelleider en kan met iedereen overweg. Hij krijgt nooit een snauw of een grouw van de andere en andersom ook niet.
Alleen als hij met Falco aan het ravotten is, blaft hij tegen Falco en gaat op zijn rug staan. Falco geeft zich dan ook gelijk gewonnen en dan is het ook klaar ook.

Met het eten gaat het ook hartstikke goed. Ze weten intussen precies welke bak van wie is en waar hij staat en ze kunnen dan ook ongestoord hun bak leeg eten.




Erik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten